Osmanbey Cumhuriyet Mah.Tavukçu Fetih Sok.No:22 Şişli / İstanbul | +90 (212) 343 28 61 / +90 (212) 231 68 61

İstanbul sürprizlerle doludur, lütfen bu büyüleyici şehri keşfetmek için kendinize izin verin!

Resepsiyon personelimizin tamamı İngilizce konuşuyor ve İstanbul turları ile size yardımcı olmaktan mutluluk duyuyor, birçok turistik yere tarifleri sunarken, yemek seçenekleri ve en iyi alışveriş mekanları konusunda öneriler de sunuyor.

Bu büyüleyici metropoldaki zamanınız uzun veya kısa olsa da, Old City'de görülecek çok şey var. Kendi kendine rehberlik etmek, küçük bir grup turuna katılmak ya da saygın ve bilgili Özel Rehberlerimizden yardım isteyebilirsiniz.

Sultanahmet: Galata Köprüsü'nü Beyoğlu'na ve Galata Kulesi'nin tepesinden 360 derece eski ve yeni İstanbul manzarasına hayran kalın - Boğaz Köprüsü, antik yarımadada, Sulimaniye Camii ve yakın zamanda tamamlanmış Boğaz Köprüsü. Kulenin tabanındaki Arnavut kaldırımlı sokaklarında dolaşın ve alışılmadık dükkânlardan ve galerilerden bazılarını araştırın.

Istiklal Caddesi boyunca Taksim Meydanı'na yürüyün, birçok alışveriş merkezinin keyfini çıkarın. Aç ya da susamış hissetmeniz durumunda, yemek seçeneklerinin seçimi sonsuzdur. Hayatın daha rahat olduğu Asya yakasında Kadıköy'ye feribotla gelin. Mükemmel kafelerden birinde bir kahvenin tadını çıkarın. Marmara Denizi'ndeki Adalar'a bir feribot seferiyle, atlı bir arabada binmek için Büyükada'yla kucaklaşabilir, ardından kıyı kafelerinden birinde deniz ürünleri ziyafeti çekebilirsiniz.

Pierre Loti'den Haliç'in muhteşem manzarasının çıkarın.

Saraylar, yazlık evler ve Rumeli Kalesi'nin kıyıları boyunca uzanan Boğazda turlamadan İstanbul'u ziyaret edemezsiniz. İster sabah / öğleden sonra gezisine veya daha kısa 2 saatlik bir seçeneğe karar verip boğazı turlyabilirsiniz, hayal kırıklığına uğramayacaksınız. Tamamen farklı olan bir şey için, yeni Marmaray trenini yakalayın ve Avrupa yakasından Üsküdar'a, Boğaz'daki bir tünel yoluyla yolculuk edin. Temiz havanın tadını çıkarmak için feribot ile Avrupa yakasına geri dönün!

Müzeler: Tophane'deki İstanbul Modern, Hipodrom'da Türk ve İslam Eserleri, Topkapı Sarayı'na bitişik Arkeoloji Müzesi, Beyoğlu Pera Müzesi ve Chora Müzesi var.

Türk Hamamının keyfini yaşayın. Eski bir kubbeli çatı altında zeytinyağı sabunu ile yıkanın, tamamen yenilenmiş ve temizlenmiş hissedin...

Topkapı Sarayı 

Topkapı Sarayı, İstanbul Sarayburn ... read more - Close

Topkapı Sarayı, İstanbul Sarayburnu'nda, Osmanlı İmparatorluğu'nun 600 yıllık tarihinin 400 yılı boyunca, devletin idare merkezi olarak kullanılan ve Osmanlı padişahlarının yaşadığı saraydır. Bir zamanlar içinde 4.000'e yakın insan yaşamıştır.

Topkapı Sarayı Fatih Sultan Mehmed tarafından 1478’de yaptırılmış, Abdülmecit’in Dolmabahçe Sarayı’nı yaptırmasına kadar yaklaşık 380 sene boyunca devletin idare merkezi ve Osmanlı padişahlarının resmi ikametgahı olmuştur. Kuruluş yıllarında yaklaşık 70.000 m.² lik bir alanda yer alan sarayın bugünkü alanı 80.000 m² dir.Topkapı Sarayı , İstanbul Sarayburnu'nda, Osmanlı İmparatorluğu'nun 600 yıllık tarihinin 400 yılı boyunca, devletin idare merkezi olarak kullanılan ve Osmanlı padişahlarının yaşadığı saraydır.Bir zamanlar içinde 4.000'e yakın insan yaşamıştır.

Topkapı Sarayı Fatih Sultan Mehmed tarafından 1478’de yaptırılmış, Abdülmecit’in Dolmabahçe Sarayı’nı yaptırmasına kadar yaklaşık 380 sene boyunca devletin idare merkezi ve Osmanlı padişahlarının resmi ikametgahı olmuştur. Kuruluş yıllarında yaklaşık 70.000 m.² lik bir alanda yer alan sarayın bugünkü alanı 80.000 m² dir.

\
Sultanahmet Camii

Sultan Ahmet Camii, 1609-1616 yılları arasın ... read more - Close

Sultan Ahmet Camii, 1609-1616 yılları arasında Osmanlı Padişahı I. Ahmed tarafından İstanbul'daki tarihî yarımadada, Mimar Sedefkâr Mehmed Ağa'ya yaptırılmıştırCami mavi, yeşil ve beyaz renkli İznik çinileriyle bezendiği için ve yarım kubbeleri ve büyük kubbesinin içi de yine mavi ağırlıklı kalem işleri ile süslendiği için Avrupalılarca "Mavi Camii (Blue Mosque)" olarak adlandırılır. Ayasofya'nın 1935 yılında camiden müzeye dönüştürülmesiyle, İstanbul'un ana camii konumuna ulaşmıştır.

Aslında Sultanahmet Camii külliyesiyle birlikte, İstanbul’daki en büyük ekslerinden biridir. Bu külliye bir cami, medreseler, hünkar kasrı, arasta, dükkânlar, hamam, çeşme, sebiller, türbe, darüşşifa, sıbyan mektebi, imarethane ve kiralık odalardan oluşmaktadır. Bu yapıların bir kısmı günümüze ulaşamamıştır.

Ayasofya Müzesi

Ayasofya, İstanbul'da tarihî bir m&u ... read more - Close

Ayasofya, İstanbul'da tarihî bir müze. Bizans İmparatoru I. Jüstinyen tarafından, 532-537 yılları arasında İstanbul'un tarihi yarımadasındaki eski şehir merkezine inşa ettirilmiş bazilika planlı bir patrik katedrali olup, 1453 yılında İstanbul'un Osmanlılar tarafından alınmasından sonra, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüştürülmüştür. 1935 yılından beri ise müze olarak hizmet vermektedir.Ayasofya, mimari bakımdan, bazilika planı ile merkezî planı birleştiren, kubbeli bazilika tipinde bir yapı olup kubbe geçişi ve taşıyıcı sistem özellikleriyle mimarlık tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak ele alınır.

Kapalı Çarşı

Kapalıçarşı, İstanbul kentinin merke ... read more - Close

Kapalıçarşı, İstanbul kentinin merkezinde Beyazıt, Nuruosmaniye ve Mercan semtlerininin ortasında yer alan dünyanın en büyük çarşısı ve en eski kapalı çarşılarından biridir. Kapalıçarşı'da yaklaşık 4.000 dükkan bulunmaktadır ve bu dükkanlarda toplam çalışan sayısı yaklaşık 25.000'dir. Gün içerisindeki en yoğun zamanlarında içinde yarım milyona yakın insan barındırdığı söylenir. Yılda 91 milyon turisti ağırlayan çarşı, dünyanın en fazla ziyaret edilen turistik mekanıdır

Mısır Çarşısı

Bizans zamanında Makro Envalos adında bir &cc ... read more - Close

Bizans zamanında Makro Envalos adında bir çarşının aynı yerde bulunduğu rivâyet edilmektedir. Bugünkü yapı, 1660 yılında Turhan Sultan tarafından Hassa baş mimarı Kâzım Ağa'ya yaptırılmıştır. Önceleri Yeni Çarşı ya da Vâlide Çarşısı olarak anılan ve rivâyete göre Mısır'dan alınan vergilerle inşâ edilen çarşı, 18. yüzyıldan sonra bugün bilinen adıyla anılmaya başlanmıştır. 1691 ve 1940'ta iki büyük yangın tehlikesini atlatmıştır. Çarşı, son olarak 1940-1943 yılları arasında İstanbul Belediyesi tarafından restore edilmiştir.

Aya İrini Kilisesi

Aya İrini (Yunanca: Ναός &tau ... read more - Close

Aya İrini (Yunanca: Ναός της Αγίας Ειρήνης Tanrısal Barış ya da Kutsal Barış[1]), İstanbul'da, Topkapı Sarayı'nın birinci avlusunda, Ayasofya'nın yakınında ve onunla çağdaş olan tarihî bir müze.

Küçük Ayasofya

Küçük Ayasofya Camii; Emin&oum ... read more - Close

Küçük Ayasofya Camii; Eminönü İlçesi’nde Cankurtaran ve Kadırga semtleri arasında Bizans İmparatoru İustinianos tarafından kilise olarak inşa edilmiştir. 530’lu yıllarda inşa edilen Sergios ve Bakhos adlı bu kilise, İstanbul’un fethinden sonra II. Bayezid döneminde Darüssaade Ağası Hüseyin Ağa tarafından camiye dönüştürülmüş, camiye dönüştürülmesinden sonra avlunun etrafına zaviye hücreleri ve Hüseyin Ağa’nın türbesi inşa edilmiştir.
Duvar örgüsü taş ve tuğladan olan, kare plan üzerine kubbeli olarak bina edilen cami; 1648 ve 1763 yıllarındaki depremlerde zarar görmüş ve 1831 yılında elden geçirilmiştir. 1860 yılında yapının yakınından geçen demir yolu hattı da yapıya büyük ölçüde hasar vermiştir. Ayrıca; caminin barok üslupta inşa edilmiş eski minaresinin 18 yy.ın ikinci yarısından sonra inşa edildiği düşünülmektedir. Bu minare 1936 yılında bilinmeyen bir nedenle yıktırılmış ve uzun süre bu şekilde kaldıktan sonra 1955 yılında caminin bugünkü minaresi, camiye ilave edilmiştir. Avludaki sekizgen havuzlu tarihi mermer şadırvan da 1938 yılında yıkılmıştır.